Sağlıklı Diş Eti, Estetik Uyum
Diş eti hastalıkları, dişleri destekleyen dokuların iltihaplanması veya enfeksiyonudur.
Diş eti hastalığı, genellikle bakteri plakları biriktiğinde veya ağız hijyeninin yetersiz olduğu durumlarda ortaya çıkar. Diş eti hastalıkları iki kategoriye ayrılır.
Diş eti hastalıklarının temel nedeni plak adı verilen bakteri tabakasının dişlerde ve diş etlerinde birikmesidir. Bu plak zamanla sertleşerek tartara dönüşebilir ve diş eti iltihabına yol açabilir.
Diş eti hastalıkları bazı risk faktörleriyle ilişkilendirilebilir. Bunlar; kötü ağız hijyeni, genetik faktörler, düzenli dental kontrolün olmaması ve sigara içmedir. Diş eti hastalığı belirtileri;
Ailesel yatkınlığı olan her bireyde diş eti hastalığı olur diyemeyiz fakat rutin diş hekimi kontrollerine gidilmesi ve önleyici bakım uygulanması gerekir.
Erken aşamada diş eti hastalıklarının teşhis edilmesi, hastalığın tedavisini sağlamak ve ilerlemesini önlemek açısından önemlidir. Ayrıca diş taşı temizliği ya da derin temizlik gibi basit tedavilerle dişlerin ağızda tutulması sağlanabilir.
Diş taşı, dişlerde birikmiş plağın sertleşmesiyle oluşur ve diş eti çekilmesine, diş eti iltihaplanmasına ve diş eti hastalıklarına yol açabilir.
Diş taşı temizliği zararlı değildir. Diş taşı temizliğinde özel aletler kullanılarak diş yüzeyinde biriken taş ve plaklar dişe zarar vermeden temizlenir. Bu işlem diş ve diş eti sağlığı için faydalıdır çünkü diş eti hastalıklarının önlenmesine ve mevcut durumların düzeltilmesine yardımcı olabilir.
Diş taşı temizliği ağız hijyeni için her altı ayda bir yapılmalıdır.
Bize Ulaşın