“Cerrahi” kelimesi hastanede kalma genel anestezi uzun iyileşme periodunu akla getirse de dental cerrahi deneyiminde bu durum farklıdır.
Ağız cerrahisi lokal anestezi altında gerçekleştirilir, bu nedenle hastalar minimum düzeyde rahatsızlık duyarlar.
Ağız cerrahisi işlemleri modern anestezi ve tekniklerle yapıldığı için hastaların rahat bir deneyim yaşaması sağlanmaktadır. Cerrahi öncesi ve sonrası süreçlerde doktorunuzun talimatlarını dikkatlice takip etmek ve herhangi bir endişenizi veya sorununuzu doktorunuza iletmek önemlidir.
Yirmi yaş dişi ağızda en son süren diştir ve çekilmesi her zaman zorunlu değildir. Yirmi yaş dişleri yandaki dişin engellemesi, kemik yapısı ve yer darlığı gibi sebeplerden gömülü veya yarı gömülü kalabilir.
Yarı gömülü kaldığında yiyecek sıkışmasına, yandaki daimi dişin çürümesine ve yirmilik diş iltihabına sebep olabilir. Bu durumlarda yirmi yaş dişinin çekilmesi gerekir.
Yirmi yaş dişi iltihabı(perikronitis) olması durumunda şişlik, kızarlıklık, ağız açmada kısıtlılık, kulağa vuran ağrı gözlenebilir. Böyle akut bir durumda öncelikle antibiyotik reçete edilir. İkinci seansta lokal anestezi uygulanır bölge uyuştuktan sonra ağrı hissedilmeden diş çekimi yapılır. Dişin konumu, açısı, gömülü olmasına göre işlem süresi değişse de işlem esnasında herhangi bir ağrı oluşmaz.
Hamilelik döneminde cerrahi önemli bir neden olmadıkça ertelenir. Hamilelik sürecinde, özellikle gebeliğin ilk üç ayında (trimester) yapılan tıbbi müdahaleler genellikle minimuma indirgenir ertelenir. Bu, bebeğin gelişimi ve sağlığı üzerinde herhangi bir olumsuz etkiyi en aza indirmek için önerilen bir uygulamadır.
Ancak, bazı acil durumlarda (örneğin, diş apsesi, ciddi diş ağrısı veya enfeksiyonlar) hamilelik döneminde cerrahi yapılabilir. Eğer işlem ertelenemiyorsa 2. trimesterde (hamileliğin 2. üç ayı) tercih edilmelidir.
Sinüs lift işlemi, üst çene arka bölgelerde diş eksikliği durumunda, implant yerleştirilecek alanda kemiğin yetersiz olduğu durumlarda yapılır. Kemik tozu ve kemik zarı kullanılarak sinüs bölgesinde kemik oluşturulur. Bu işlem, implantın yerleştirileceği bölgede kemik hacminin artırılmasını sağlayarak implantın daha güvenilir bir şekilde yerleştirilmesine olanak tanır. Bu sayede, implantın başarılı olabilmesi için gerekli stabilite ve dayanıklılık elde edilir.
Bize Ulaşın