İmplant Tedavisi

Estetik ve Dayanıklılık

İmplant Nedir?

İmplantlar, diş çürükleri, diş eti hastalıkları ya da kaza sebebiyle kaybedilmiş veya çekilmiş dişlerin yerini almak için kullanılan yapay diş kökleridir.

İmplant tedavisi, genellikle diş kaybının ardından dişlerin yerine konması için tercih edilen bir seçenektir. Bir diş eksik olduğunda, çiğneme fonksiyonunun düzeltilmesi, konuşma yeteneğinin geri kazanılması ve estetik açıdan daha iyi bir görünüm elde edilmesi amacıyla implantlar kullanılabilir.

İmplantlar, tek diş eksikliği durumunda, birkaç diş eksikliği durumunda veya tam dişsizlik durumunda farklı şekillerde uygulanabilir.

Bu tedavi, genellikle uzun vadeli bir çözüm olup doğal dişlere oldukça benzer bir görünüm ve fonksiyon sağlar. İmplant tedavisinde, vücutla uyumlu titanyumdan yapılmış vida benzeri bir yapı çene kemiğine yerleştirilir.

Çene kemiği iyileştikçe implant çeneye güvenli şekilde tutunur. 2-4 ay sonra yani implantın çene kemiğine kaynaması osteointegrasyon gerçekleştiğinde üst yapı (porselen veya zirkon) yapılabilir.

Neden İmplant Yapıyoruz?

İmplantlar, diğer restorasyon yöntemlerine göre birkaç avantaja sahiptir:

  • Doğal Görünüm ve Fonksiyon: İmplantlar, doğal dişlere oldukça benzeyen bir görünüm ve fonksiyon sunar.
  • Dayanıklılık: İmplantlar, uzun vadeli bir çözüm olabilir ve doğru bakım ile ömür boyu kullanılabilir.
  • Çevre Dişlere Zarar Vermez: Diğer restorasyon yöntemlerinin aksine, implantlar komşu dişlere zarar vermez veya bunları etkilemez.
  • Hijyen: İmplant ve etrafındaki dişlerin temizlenmesi köprü restorasyonlarına göre daha kolaydır.

İmplant Uygulama Süresi Ne Kadar?

  • Tek bir implant uygulama süresi yaklaşık 10-15 dakikadır. Bu işlem lokal anestezi altında yapılır ağrı duyulmaz. Uyuşukluk süresi 2-3 saattir. İmplant uygulaması sonrası ilk üç gün ağrı kesici kullanılmasında fayda vardır.

İmplant Kimlere Uygulanabilir?

İmplant çene yüz gelişimini tamamlamış 18 yaşının üstünde bireylere uygulanabilmektedir.

Tedavi öncesi, klinik muayene yapılarak ve röntgen çekilerek mevcut kemik ve diş eti değerlendirilir.

Kemik eksikliği durumunda bölgeye kemik grafti yerleştirilerek implant uygulanmasına hazır hale getirilir.

İmplant Kimlere Uygulanmaz?

Kemik büyümesi ve gelişimini tamamlamamış genç bireylere implant uygulanmaz. 

Yüksek tansiyon, kontrolsüz diyabet, hemofili gibi operasyonu ve iyileşmeyi etkileyecek sistemik hastalığa sahip kişilerde bu hastalılarla ilgili doktorundan görüş alınmadan implant yerleştirilmez.

Aşırı sigara kullanımı olan hastalara iyileşmeyi etkileyebileceği için sigarayı bırakma veya azaltmaya yönelik motivasyon verildikten sonra implant uygulanabilir.

Dental İmplantın Ömrü Nedir?

Dental implant, iyi bir bakım ve düzenli diş hekimi kontrolleri sağlanırsa, ömür boyu ağızda sağlıklı şekilde kalır.

Bununla birlikte, implantın başarılı olması kişinin ağız hijyenine, sağlık durumuna, implantın yerleştirildiği bölgeye, implantın kalitesine ve doğru bakımın sağlanmasına bağlıdır.

Hemen Randevu Alın

Bize ulaşın, hemen randevunuzu oluşturalım.

Phone icon
HEMEN ARA